Projekti

PR teater

PR teater je največji in tudi najbolj prepoznaven projekt Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi. Gre za celodnevno študentsko konferenco, ki jo organiziramo enkrat letno, praviloma novembra. Začetki konference segajo v leto 2010, zanimanje zanjo pa se iz leta v leto povečuje. S PR teatrom želimo študentom ponuditi dodatno znanje o praktičnih primerih in najnovejših trendih na področju odnosov z javnostmi. Pester program vključuje predavanja, delavnice in okrogle mize, ki jih izvedejo priznani slovenski ter tuji predavatelji. Skozi predavanja in delavnice obiskovalci dobijo znanje, ki tudi povečuje njihovo konkurenčno prednost pri iskanju zaposlitve. Obenem se udeleženci seznanijo tudi z različnimi poklici v stroki in pridobijo nove ideje ter poznanstva, ki so danes ključna za uspešno poslovno pot.

freeŠn

Projekt freeŠn je študentski natečaj kreativnega komuniciranja, ki študentom ponuja nove izzive in priložnosti, da sami postavljajo meje ustvarjalnosti ter jih opogumi, da svoja dela prijavijo, na katerega od kreativnih natečajev. Ideja projekta je pomagati mladim, ki se želijo zaposliti na področju kreativnega komuniciranja, da si povečajo možnosti zaposlitve. FreeŠn je sestavljen iz treh delov: delavnic kreativnih veščin, natečaja (ki poteka v petih kategorijah: fotografija, tekstopisje, event management, grafično oblikovanje in televizijska produkcija) in zaključnega dogodka, kjer se razglasi zmagovalce natečaja in razstavi prijavljena dela. Na delavnicah udeleženci izpilijo svoje znanje in spretnosti na različnih področjih, ki so tematsko povezana s kategorijami natečaja. Tako se mladi z novim znanjem in nadgrajenimi sposobnostmi lažje ter brez strahu prijavijo na natečaj, ki jih ne nagradi le s praktično nagrado, novimi izkušnjami, strokovnim mnenjem o njihovem delu, temveč tudi s priložnostjo prakse na želenem področju.


TEDxUniversityofLjubljanaSalon@FDV

TEDxUniversityof LjubljanaSalon@FDV je bivši TEDxFDV, ki od leta 2016 naprej deluje pod licenco Univerze v Ljubljani. Namen dogodka je širiti ideje, ki navdušujejo, in začutiti utrip družbe. TEDxFDV prav tako želi razširiti prepoznavnost koncepta TED med študenti in TEDx razširiti tudi v akademsko okolje. Prvega smo na Fakulteti za družbene vede organizirali leta 2012 - to je bil prvi TEDx dogodek v akademski sferi v Sloveniji. TEDxFDV se je začel na pobudo nas ŠS PRSS-jevcev, leta 2016 pa je postal vsedruštveni dogodek Fakultete za družbene vede. Še vedno pa večinski del organizacijske ekipe predstavljamo ŠS PRSS- jevci.


PRedigra

PRedigre so izobraževalna srečanja, ki potekajo enkrat mesečno in so zasnovana kot predavanja. Na PRedigre vabimo teoretike in praktike s prodročja komuniciranja, odnosov z javnostmi, tržnega komuniciranja in oglaševanja.


PRaksa

So izobraževalna srečanja zasnovana kot delavnice, na katerih s pomočjo naših gostov spoznamo teorijo v praksi in pridobivamo mehke veščine. Prakse lahko potekajo tudi izven predavalnice, ko se odpravimo na obisk podjetij, agencij in posameznikov v njihovem delovnem okolju.


PReblisk

Je strokovna ekskurzija v tujino, namenjena članom in simpatizerjem ŠS PRSS. Do sedaj smo obiskali že Dublin, Kopenhagen, Beograd, Bratislavo, Milano, Dunaj, Prago in Zagreb. V okviru teh izbraževalnih ekskurzij obiščemo podjetja, ki se ukvarjajo s stroko odnosov z javnostmi, oglaševanjem, tržnim komuniciranjem, spoznavamo tuje kraje in širimo svoja obzorja.


PReklop

Je društveni motivacijski vikend oziroma dvodnevni izobraževalno-zabavni dogodek, namenjem vsem aktivnim članom društva. Na vikendu potekajo delavnice, predavanja in treningi na temo razvijanja mehkih veščin. Novi člani imajo tako priložnost bolje spoznati ostale člane društva, bolje pa spoznajo tudi delovanje društva, naše cilje, dejavnosti in kaj jim članstvo v ŠS PRSS nudi.


PRalnica

PRalnice so interni dogodki v društvu, ki jih redno organizira področje internega komuniciranja, namenjeni pa so druženju in sprostitvi članov. To so zabave, karaoke, decembrsko kuhano vino ipd.


PRešvic

PRešvici so prav tako interni dogodki v društvu, ki jih redno organizira področje internega komuniciranja, namenjeni so druženju, predvsem pa športni sprostitvi naših članov. Odpravimo se drsat, plesat, na bowling ...


ŠS PRSS Akademija

Je gala dogodek društva, ki ga upravni odbor priredi ob koncu študijskega leta v zahvalo vsem članom za njihovo PRidno sodelovanje, jih nagradi z nagradami in priznanji, temu pa sledi druženje ter pogostitev ob dobri glasbi.


PRoba

V okviru projekta PRoba se lahko aktivni člani prijavijo na fiktivni razgovor za službo, ki da vpogled v realnost našega poklica in nam pokaže kako stvari dejansko potekajo. Za sodelovanje vsako leto prosimo uspešne agencije in podjetja v tekočem letu, Razgovori so sicer fiktivni, vendar se je že zgodilo, da so naši člani preko PRobe dobili delovno mesto, na katerega so se prijavili. V sklopu projekta sodelujemo tudi s Kariernimi centri Univerze v Ljubljani, ki nas skozi delavnico pripravi na razgovore - naučimo se napisati dober življenjepis (CV), pripravimo se na najpogostejša vprašanja, ki nas lahko doletijo na razgovoru, delamo na naši govorici telesa in ostalih trikih, ki zagotovijo, da bo naš razgovor potekal najboljše.